Välkommen till Sigill Kvalitetssystems sidor för företag och intressenter.

Under den här menyn har vi samlat information för dig som är producent eller företagare och vill veta mer om vad en IP-certifiering innebär. Genom att klicka på valfri produktionsinriktning når du den del av IP-standarden som gäller inom området.

Läs om IP-standarden och vad en IP-certifiering kan göra för dig och ditt företag.

Här finns information om IP-standarden, affärsmässiga fördelar med en certifiering samt information om ägaren Sigill Kvalitetssystem. 

KONTROLLMÄRKET SVENSKT SIGILL

Läs om kontroll- och ursprungsmärket Svenskt Sigill samt tillvalsmärket för Klimatcertifierad.    

 

Senast uppdaterat 2013-06-19

Fortsatt utveckling av klimatcertifieringen

Klimatcertifiering för mat är ett projekt som Sigill Kvalitetssystem drivit tillsammans med KRAV mellan 2007 och 2012. Vi utvecklade regler, förhållningssätt och nätverk tillsammans, och det gav resultatet att Sigill Kvalitetssystem nu erbjuder en tillvalscertifiering för klimatcertifiering och märkning av mat och blommor.


Under 2013 pågår ett fortsättningsprojekt där vi arbetar med att intervjua klimatcertifierade producenter och undersöka möjligheterna till fortsatt arbete genom att utcekla samarbeten inom branschen. Klimatfrågan är en av vår tids stora överlevnadsfrågor och genom detta arbete tar vi den på allvar. Klimatcertifieringen växer stadigt och de senaste tillskotten är klimatcertifierade tomater och potatis.


Nu vill vi berätta att arbete pågår för att lära av det vi gjort och föreslå fortsatt utveckling. För att kläcka goda idéer kommer en tankesmedja med experter från branschen startas, och i samband med SIKs Mat och Miljönätverk i höst kommer en workshop att genomföras.